STEM

1ste jaar (ASO)

Wat is STEM?

STEM is een letterwoord dat staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren, stippelde de Vlaamse Regering een actieplan uit tot 2020. Onderwijskiezer werkt mee aan dit actieplan.

Waar kies je voor?

Kies je voor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) dan maak je een zeer boeiende keuze. Via uitdagende projecten leer je met behulp van wiskunde, wetenschappen en technologie een maatschappelijk relevant probleem oplossen. Je leert abstract en probleemoplossend denken, observeren en analyseren. Je programmeert een zelfgebouwde robot en je ontdekt hoe technologie en wetenschappen bijdragen tot de zorg voor het milieu en de geneeskunde. De algemene vorming vullen we aan met vijf uur STEM-vakken, nl. twee uur wiskunde+ (extra uitdagende leerstof), twee uur wetenschappelijk project en een uur programmeren.

Kies je voor deze richting, dan verwerk je de leerstof van de algemene vakken wiskunde, Nederlands en Frans binnen de 27 uur algemene vorming zonder extra ondersteunende lesuren.

Vak Aantal uren
ALGEMENE VORMING
- Godsdienst 4
- Frans 4
- Wiskunde 4
DIFFERENTIATIE STEM
- Wiskunde+ 2
- Wetenschappelijk project 2
- Programmeren 1